Vimma *kiire*

Vimma

Vimma

Vimma muutti uuteen kotiin 10/2015

Vimma on reilu 2-vuotias kastroitu sekarotuinen uros koira. Vimma etsii uutta kotia lapsiin kohdistuneen arvaamattoman käytöksen vuoksi. Vimma on rokotettu, madotettu ja sirutettu. Vimma odottaa uutta kotia Jyväskylässä. Vimma painaa noin 23kg ja säkäkorkeus on n.50cm.
Vimma on arka ja herkkä koira, joka säikähtää helposti äkkinäisiä tilanteita. Vimma myös leimautuu vahvasti omistajaansa, joka näkyy niin että Vimma kotioloissa seuraa koko ajan emäntäänsä, tottelee kuitenkin myös perheen lapsia. Vimma on tarkkaavainen, nopea oppimaan ja innokas moniin asioihin. Vahtivietti on kova, joten kerrostalo elämään Vimma tuskin sopeutuu myöskään lapsiperheeseen Vimmaa ei luovuteta. Yksinollessa saattaa irtotavarat kadota parempiin suihin esim. pöydälle jätetty kaukosäädin, mutta huonekaluihin Vimma ei koske. Vimmalla ei ole paljon kokemusta muista eläimistä ja toisia koiria tavatessaan saattaa rähjätä, tutustumisen jälkeen leikit kuitenkin sujuu hyvin. Vimma pelkää itseään isompia ja mustia koiria.

Vimma

Vimma

Pääasiassa lenkillä kulkee hihnassa hyvin, joskus harvoin ilman mitään loogista syytä saattaa alkaa haukkumaan vastaantulijaa myös pitkät seisahdukset lenkillä saattavat aiheuttaa autojen päälle hyökkäilyä, mutta eteenpäin kulkiessa tällaista ei tapahtu. Vimma osaa peruskäskyistä istu, maahan, pysähdy tosin korvat joskus ulkona saattavat kadota. Vimma on käynyt tottelevaisuuskoulun syksyllä 2013 ja suoritti siellä kaikki tehtävät hyvin. Lisäksi Vimma on käynyt agilityn peruskurssin 2014.

Vimma

Vimma

Hoitotoimenpiteet sujuvat suht hyvin, kynsien leikkuusta eikä trimmeristä juuri tykkää, jolloin saattaa murista, komentamalla ja toisen ihmisen avun kanssa nämäkin hoitotoimenpiteet kuitenkin onnistuvat. Autoilu sujuu hyvin. Vimma tykkää vedestä vaikkei vielä varsinaisesti uikaan. Vimmalla ei ole allergioita, on vähän ronkeli, ruuan sekaan toisinaan on laitettu jauhelihaa, kermaviiliä, piimää ja raejuustoa.

Vimma

Vimma

Vimma on käytetty eläinlääkärissä 6/2015, jossa todettu terveeksi. Lääkäri kirjoittaa Vimmasta mm. näin ”Vimma vaikuttaa hyvin herkältä, osin aralta koiralta joka reagoi nopeasti asioihin. Palautuu stressitilanteista kuitenkin nopeasti, ja on kuonokopan kanssa täysin käsiteltävissä”. Käytösongelmien syynä piti ylikorostunutta paimennustaipumusta ja arkuutta joka mahdollisesti yhdistyy voimakkaaseen vahtimiskäytökseen. Lopuksi totesi ettei ole toivoton tapaus, mutta hyvin haastava, joten uudelta kodilta vaadittaisiin vankkaa kokemusta kuvatunlaisten käytösoireiden kanssa pärjäämiseksi.
Mikäli sinulla olisi tarjota Vimmalle osaava ja rakastava koti ota yhteyttä varaajaan.
Varaajana toimii
Marjukka

Ennen yhteydenottoa toivomme

KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN