Otto

Otto

Otto

 

OTTO MUUTTI UUTEEN KOTIIN 5/2015

Otto on toukokuussa kaksi vuotta täyttävä sekarotuinen (novascotian noutaja emä ja laika/saksanpaimenkoira sekoitus isä) leikkaamaton uroskoira. Rokotukset ja madotus pojalla on kunnossa ja siru tullaan hoitamaan kuntoon ennen luovutusta. Otto painaa n.16 kg ja on 50cm korkea. Uutta kotia Otto odottelee Helsingissä. Otto etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.
Otto on luonteeltaan utelias, leikkisä, eloisa ja jonkin verran arka koira, joka voi jotain yllättävää säpsähtää, mutta yleisesti reipas nuori poika. Otto vaatii paljon liikuntaa. Vastaantulevat koirat otetaan iloisesti vastaan ja kaikkiin pitäisi päästä tutustumaan, Otto kuitenkin on alistuva ja kellahtaakin helposti makuulleen vieraan koiran kohdatessaan. Ulkona keppien perässä juostaan kyllä mielellään, mutta kepin tuonti takaisin ei luonnistu vaan yleensä poika jääkin puuhaamaan jotain muuta tai leikkimään kepillä itsekseen. Sisällä noutoleikit luonnistuvat hyvin. Otto osaa mennä käskystä istumaan ja maahan, sisätiloissa myös paikka käsky onnistuu jos luvassa on herkku palkaksi. Luokse tuleminen vaatii vielä harjoittelua.

Otto

Otto

Vieraat otetaan vastaan innokkaasti pomppien, tämä vaatii siis vielä työtä jotta tassut saadaan pysymään kaikki maassa. Myös hihnassa kulkeminen tulee vaatimaan hieman työtä sillä pojalla on aina kova kiire edetä lenkillä. Vainuvietistä ei ole kovin paljoa tietoa, mutta on sen verran kiinnostunut hajuista ja muista että todennäköisesti esim. jäniksen perään poika varmasti lähtisi pinkomaan.
Otto on asunut koko elämänsä kerrostalossa joten myös kerrostalo asuinpaikkana on pojalle sopiva. Otto on asunut ainoana koirana, mutta uudesta kodista voi löytyä myös kiltti ja kiva koirakaverikin. Ihan pienien lasten perheeseen ei Ottoa suositella koska Otto on kauhean innokas eikä ole tottunut pieniin lapsiin. Muista eläimistä Otolla ei ole kokemusta. Otto on sisäsiisti eikä hän kärsi eroahdistuksesta, joskus harvoin jos yksinoloaika venyy Oton mielestä liian pitkäksi saattaa näkyville jääneet kengät, kaukosäätimet yms päästä pojan hampaisiin järsittäviksi.

Otto

Otto

Otto syö eläinkaupasta ostettua vehnätöntä kuivaruokaa sekä raaka-ruokaa myös kala kuuluu ruokavalioon silloin tällöin. Otto on perusterve poika, viimeksi käynyt eläinlääkärissä noin vuosi sitten kun silmät olivat punoittaneet, mitään syytä tähän ei löytynyt ja punoitus meni itsestään ohi muutamassa viikossa. On mahdollista että jokin siitepöly olisi saattanut pojan silmiä ärsyttää tai silloinen ruokakin on voinut ärsytyksen aiheuttaa, vastaavaa ei ole sen jälkeen todettu. Kynsien leikkuu on Otolla hankalaa, mutta harjaus sujuu ilman suurempia ongelmia.

Otto

Otto

Otto etsii uutta kotia jossa sen kanssa tehdään pitkiä lenkkejä ja ehkäpä keksitään pojalle joku oma harrastuskin tai muuta aktivointia mielen virkistykseksi. Kouluttamalla tästä pojasta saa varmasti oivan kaverin lenkkipoluille tai vaikka kivan agilitykoiran, mutta hieman aikaa ja työtä se vaatii. Jos kiinnostuit Otosta niin ota yhteyttä!
Varaajana toimii Marjukka

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN