Pyry

Pyry

Pyry

Pyry sai kodin 10/2015

 

Pyry on n.8 -vuotias iloinen ja touhukas kääpiöpinseri-herra Vehmaalta. Pyry etsii toistamiseen uutta kotia yhdistyksen kautta nykyisen omistajan loukkaantumisen vuoksi.

Pyryn strategiset mitat ovat 5kg /30cm.

Pyry ottaa arskaa

Pyry ottaa arskaa

Pyry on ihmisrakas ja hellyydenkipeä omille ihmisilleen. Vieraita ihmisiä kohtaan Pyry suhtautuu epävarmasti haukkuen, mutta pienen hetken tuumailtuaan rohkaistuu tekemään tuttavuutta ystävällisesti.
Erityisesti miehet ovat Pyryn mielestä jännittäviä, ja tutustumisessa menee aikaa. Kuitenkin tutustuttuaan Pyry on miehille yhtä lempeä ja kultainen kuin naisille.

Pienistä lapsista Pyry ei pidä, vaan murisee, haukkuu ja on joskus lasta näykkäissytkin. Tästä syystä Pyryä ei sijoiteta pienten lasten perheeseen, eikä perheeseen jossa käy tiiviisti esim lapsenlapsia. Isompien koululaisten kanssa Pyryllä ei ole alkuhaukun jälkeen ongelmia.

Pyry

Pyry

Pyryn uusi koti olisi hyvä sijaita omakotitalossa, sillä Pyry pitää omasta äänestään eikä epäröi käyttää sitä erilaisissa jännittävissä tilanteissa.

Pyry kärsii eroahdistuksesta, joka ilmenee joskus pissailuna yksin jäädessä. Asiaan on auttanut tilan rajaaminen. Tulevan kodin tuleekin olla kiinnostunut ratkaisemaan Pyryn yksinolo-ongelmat vaikkapa ammattitaitoisen kouluttajan avulla, jotta Pyry-herra voisi stressaamatta oleilla kotosalla yksinoloajat. (9/2015 Pyry on edistynyt eroahdistus-asioissa ja pärjäilee nyt rajatussa tilassa koirakaverin kanssa mainiosti, tosin satunnaista pissailua on)

Pyry kaipaa myös remmikäytös-koulutusta, sillä vetää remmissä ja haukkuu vastaantulijoille. Jotta lenkkeily Pyryn kanssa olisi leppoisaa ja rentoa sekä koiralle että omistajalle, tulee uuden kodin olla valmis kärsivällisesti harjoittelemaan remmikäytöstä Pyryn kanssa positiivisin metodein.

Pyry on ahne ja kaikkiruokainen, joten ruokapalkalla kouluttaminen sujuu varmasti hyvin.

Pyry

Pyry

Pyry on myös hiukan säikky, ja pelästyy äänen korottamista ja erilaisia pamauksia ja kolahduksia. Autossa Pyry tykkää matkustaa, ja veneilykään ei ole vierasta puuhaa 🙂

Pyry tarvitsee paljon liikuntaa ja aktivointia, ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut siihen, että Pyry tarvitsee aktiviteettinsä satoi tai paistoi.
Laitathan kotiselvitysen vain, jos olet vakuuttunut siitä että pystyt tarjoamaan Pyrylle sen kaipaamat olosuhteet ja täyttämään Pyryn tarpeet rentoon elämään sekä myötä että vastamäessä, loppuelämäksi.

Varaajana toimii Tanja