Sonny – Varattu

***Sonnysta ei oteta tässä vaiheessa lisää kotiselvityksiä***

Espanjanvesikoira Sonny etsii uutta kotia Helsingistä käsin. Sonny on 5-vuotias leikattu uros, paino noin 20 kiloa ja säkä 48 cm. 

Sonny on varsinainen partiolaispoika, aina valmiina ulkoiluun, säällä kuin säällä. Sonny rakastaa pitkiä lenkkejä, ja vähän pidemmänkin samoilun jälkeen poika jäisi mielellään vielä ulos pihalle touhuilemaan. Sonny olisi siis mainio kaveri sinulle, joka tykkäät vapaa-aikanasi suunnata luontoon retkille termari repussa. Sisällä Sonny on kuitenkin rauhallinen, vaikka tykkää katsella mitä muut touhuaa.

Sonny-koira.

Yksinolo on Sonnylle haastavaa. Sonny voi stressata yksinoloa niin, että kotiväen palattua kotiin on uupunut ja nukkuu paljon. Eroahdistus ilmenee mm. ulvomalla. Satunnaiset epäsäännölliset yksinolot ovat onnistuneet paremmin, mutta rutiininomaiset arkiaamulähdöt ovat tuottaneet ongelmia. 

Sonny on nopea oppimaan ja temppukoulussa on äkkiä omaksunut mistä on kyse. Sonny voisikin nauttia jostain yhteisestä harrastuksesta tulevan omistajansa kanssa. Kääntöpuolena nokkela ja notkea koira voi toki käyttää lahjansa myös ihan omien projektien parissa, vaikkapa vetoketjun avaamiseen tai ruoan perään kiipeämiseen. Näitä näppärän pojan taitoja olisi hyvä valjastaa johonkin mukavaan yhdessä tekemiseen.

Sonny-koira.

Sonny on aikaisemmin suhtautunut uusiin ihmisiin varauksella, mutta on nykyään jo vähän reippaampi. Nykyisessä kodissa käy usein vieraita, Sonny nuuhkii heitä varovaisesti. Sonny reagoi ovikelloon haukunnalla.

Sonny on muutaman kuukauden välein saanut allergialääkityksen pistoksena, tämä on pitänyt oireet kurissa. Välillä on pärjännyt pidempäänkin ilman pistosta. Uusi pistos on annettu kun tassujen nuolemista ilmenee. Lisäksi korviin on laitettu kortisoonitippoja noin kerran kuussa. Muuten on perusterve koira. Sonny syö raakaruokaa. Espanjanvesikoira tulee trimmata muutaman kerran vuodessa jos haluaa pitää turkin lyhyenä.

Tällä hetkellä Sonny asuu hyvin kiltin narttukoiran kanssa sovussa. Ulkona on aikaisemmin ollut jonkin verran haasteita ohitusten kanssa, Sonnyn otettua mallia toisesta koirasta. Nyt meneekuitenkin  jo hyvin, koulutuksella ja kastraatiolla on ollut positiivinen vaikutus asiaan. Kastraation jälkeen loppui myös perheen toisen koiran astumisyritykset.

Sonny on monella tavalla melko persoonallinen tyyppi. Sonny saattaa esimerkiksi jonottaa vessaan ja päästellä inahduksenkin, jos ihmiset eivät tätä huomaa. Silloin Sonny haluaa että päästetään vessaan ja avataan hana jotta pääsee juomaan lavuaarista. Jos laulaminen kuuluu harrastuksiin, on hyvä tietää että myös Sonny on musikaalisesti lahjakas kaveri. Sonny tulkitsee melodioita vahvasti eläytyen, ja varsinkin “Paljon onnea vaan” kutittaa lauluhermoa ja saa pojan yhtymään kuoroon.

Sonny etsii nyt loppuelämän kotia, missä olisi tarjota nuorehkolle ja menevälle tyypille liikuntaa ja virikkeitä, sekä valmiutta treenata yksinoloa. Huomoithan, että mitään pikaratkaisuja yksinolon opetteluun ei ole! Eroahdistuksesta poisoppiminen on aikaa vievää, ja vaatii sekä kärsivällisyyttä että kokonaisvaltaista otetta. Harjoittelu edellyttäisi että tulevassa kodissa ei ainakaan alkuun olisi suurta tarvetta säännölliselle yksinololle. 

Katso tästä esittely rodusta espanjanvesikoira: https://www.hankikoira.fi/koirarodut/espanjanvesikoira

Sonnyn varaajana toimii Lotta.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN