Nappi Nelivarvaskilpikonna

Nappi lämmittelee

Nappi on utelias, aktiivinen ja hieman ujo nelivarvaskilpikonna* Espoosta. Nappi etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Napin paino on tällähetkellä n.1300g. Sukupuolesta ei ole varmuutta.

Nappi on aina ollut perusterve konna. Ruokavaliona hänellä on ollut kesäiset pihabuffetin tarjoamukset ja talvella kuivattuja pihakasveja sekä tuoreita salaatteja. Nappi on myös saanut jonkunverran omenaa ja porkkanaa, mutta näiden antaminen olisi jatkossakin hyvä pitää vain herkkupalana silloin tällöin. Napin ruokaan on aina lisätty asianmukaisesti kalkkia ja nutrobal-jauhetta.

Nappi

Nappi ei ole horrostanut, mutta toivomme että uusi koti olisi kiinnostunut myös

Nappi

horrostuttamaan konnan.

Joskus käsitellessä Nappi rimpuilee, mutta käsittely onnistuu pääasiallisesti oikein hyvin. Muistutamme kuitenkin että kilpikonna ei ole sylittelylemmikki, ja ylimääräinen käsittely onkin hyvä jättääminimiin.

Uuden kodin tulee olla erittäin hyvin perehtynyt nelivarvaskilpikonnan lajityypillisiin olosuhteisiin ja ruokavalioon. Nelivarvaskilpikonnan terraarion tulee olla vähintään 2m2 (esim 2mx1m), mielummin suurempi. Oikeanlaisen terraarion ja pohjamateriaalin lisäksi konna tarvitsee UVB-valon sekä lämmittelypaikan. Lisäksi tulee huomioida että nelivarvas on pitkäikäinen eläin, joka voi elää jopa kauemmin kuin ihminen.

Nappi rakastaa ulkoilua, ja uudessa kodissa hänelle tulisi olla tarjolla turvallinen ulkoilutarha.

Napin varaajana toimii Tanja.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN

Nappi kuuluu eksoottisten lemmikkien CITES– listalle*. Nappia ei saa myydä, sillä Napin alkuperää ei varmaksi tiedetä.
Yhdistyksen kulukorvaus Napista on 20€. Tällä, kuten kaikilla kulukorvauksillamme, katetaan yhdistyksen juoksevia kuluja ja eläinten lääkärikäyntejä.

*Villieläimistön ja -kasviston uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskeva yleissopimus eli CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) on kansainvälinen sopimus, jolla rajoitetaan uhanalaisten eläin- ja kasvilajien kansainvälistä kauppaa.