Luca

Luca

Luca on 3,5-vuotias bordercollie Tampereelta. Luonteeltaan Luca on herkkä, energinen, toisinaan arka ( uudet asiat ja vieraat ihmiset sekä isot tummat koirat). Kuitenkin ihmisläheinen ja utelias sekä sympaattinen nuorimies.

Kotona normaalisti rauhallinen ja hiljainen. Osaa olla yksin kotona, tosin saattaa joskus varastella sukkia kuivaustelineestä ajan kuluksi. Ei kuitenkaan tuhoa näitä. Tykkää käyttää nenäänsä, etsiä ja ratkaista erilaisia pulmia. Toisinaan tosin maltti meinaa hieman hiipua jos ratkaisua ei heti löydy.

Ei allergioita. Syönnyt kuitenkin vehnätöntä nappulaa esim. Pure Naturalia.Tullut perheeseen pentuna. Kastroitu kesällä 2015. Rokotukset voimassa, siru löytyy. Alkanut n. 2-vuotta sitten käyttäytymään arvaamattomasti. Käytös on hyvin satunnaista. Osittain ennakoitavissa, osittain hyvin vaikeasti, Lucan eleet ovat ahdistuessaan hyvin pieniä ja Luca kiihtyy vaikeassa tilanteessa erittäin nopeasti. Uudelta kodilta vaaditaan tarkkaa koiranlukutaitoa.

Luca

Oltu kasvattajaan yhteydessä, sekä tutkittu eläinlääkärien taholta useampaan otteeseen. Mitään sen kummempaa fyysistä selitystä käytöksen muuttumiseen löytämättä. Viimeksi Luca on käytetty kipututkimuksessa syksyllä 2018, kaikki dokumentit ovat saatavissa uuden kodin käyttöön. Käyttäytymisasiantuntija David Appleby on diagnosoinnut aggression ahdistuspohjaiseksi joulukuussa 2017. Ennen tätä diagnosointia Lucaa on käytetty mm. Pertti Vilanderin opeissa sekä muiden koirakouluttajien opeissa arvaamattoman käytöksen takia.  Mistään ns. johtajuus ongelmasta ei ole kyse. Kovat koulutus metodit eivät ole tälle koiralle hyväksi. Luca etsii osaavaa, koulutustyöstä kiinnostunutta positiivisin metodein ja koiran ehdoilla etenevää kotia.

Lempeät, rauhoittavat ja ennakoivat metodit ovat olleet apuna käytökseen. Sekä liikunnan lisääminen. Hihnan käyttö ja valjaat tuottavat Lucalle ahdistusta ja niihin totuttamiseen tulisi käyttää aikaa.

Lucasta on luovuttu muuttuneen elämäntilanteen takia ja vanha omistaja on tarvittaessa uuden taustatukena, mikäli Lucan historiasta herää myöhemmin kysymyksiä.

Luca etsii kotia ehdottomasti aikuisperheestä, jossa tiedostetaan rodun ominaisuudet ja Lucalle tarjotaan riittävästi liikuntaa sekä sopivassa määrin virikkeitä. Uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä luottamuksen saavuttamiseksi. Lucan toiveissa olisi rauhallinen asuinympäristö omakotitalosta. Lucalla ei ole juurikaan metsästysviettiä.

Luca

Lucalla on varsin vähän kokemusta toisista koirista. Kuitenkin yhdistyksen (Lucan) varaajan koiran kanssa tapaamisessa ja vapaana juostessa ei ollut mitään ongelmia. Ja Luca tuntui nauttivat seurasta, kunhan se sai riittävästi tilaa eikä toinen koira provosoinnut sitä mitenkään. Joten on mahdollista, että Luca sopeutuisi myös toisen koiran kanssa elämiseen, kunhan sillä on tilaa myös rauhassa olemiseen ja tarvittaessa yksin vetäytymiseen. Tällöin toisen koiran tulisi olla suht rauhallinen ja osaavan lukea toisten koirien eleitä. Ja tulevan omistajan olla hyvin perehtynyt koirien käyttäytymiseen. Ensisijaisesti etsimme kuitenkin koiratonta kotia.

Jos tunnet sydämessäsi sykäyksen ja olevasi kykenevä ottamaan ison vastuun, niin otathan yhteyttä!

Lucan varaajana toimii Tiina.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN