Amico

Amico on muuttanut uuteen kotiin 27.4.2017

Amico on vuonna 2010 syntynyt lagotto romagnolo, joka etsii uutta kotia olosuhteissa tapahtuneiden muutosten vuoksi.  Amico on noin 17 kg, säkäkorkeus n. 45 cm, rokotettu ja sirutettu perusterve koira, joka odottaa uutta kotia Helsingissä.

Amico

Amico on muuttanut 2016 rivitalosta kerrostaloon, eikä suostu enää jäämään yksin, vaan haukkuu. Haukkuherkkyyden vuoksi paras asumisvaihtoehto olisi omakotitalo maaseudulla tai rauhallisessa lähiössä. Amico on käynyt käytösterapeutilla, mutta yksinoloon totuttaminen on kerrostalossa haastavaa, koska siellä ei voi naapureiden vuoksi haukkua.

Amico säikkyy autoja, polkupyöriä sekä rullalautoja, lenkillä on hihnan päässä oltava valppaana etteivät moiset ajoneuvot pääse yllättämään. Rauhallista kävelyä hihnassa tulee myös kouluttaa. Peruskäskyt osaa, mutta luokse tuloa pitää vielä harjoittaa. Mökillä lähtee välillä jahtaaman tontin ohi ajavia autoja, hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita, tulee muutaman haukun jälkeen takaisin. Tulee yleensä hyvin toimeen muiden eläinten kanssa. Amico on ollut välillä hoidossa koiraperheissä ja viihtynyt hyvin. Joskus saattaa ohitustilanteessa haukkua toiselle urokselle, isompia koiria väistää. Kissoja on tavannut kyläpaikassa.

Mökillä Amico on saanut olla vapaasti luonnossa ja on kaikista

Amico saunoo

onnellisimmillaan siellä.  Ei ole kovin innokas uimaan, mutta saunomisesta pitää ja viihtyy kuumassakin löylyssä. Luonteeltaan on aktiivinen, seurallinen, leikkisä, älykäs ja välillä itsepäinen ja tietyissä tilanteissa pelokas ja arka. Kiintyy ihmisiin, on lapsiystävällinen ja tykkää liikkua luonnossa. Lagotto on kova haistelemaan, joten on parhaimmillaan, kun saa vapaasti haistella. Amicosta voi myös kouluttaa sienikoiran. Lagotot ovat löytäneet Suomesta tryffeleitäkin. Mökkimatka autossa on matkustettu takapenkillä turvavyössä. Autoilu ei ole Amicosta mukavaa, läähättää ja säikkyy navigaattorin piippailuja. Viime aikoina on myös alkanut nuolemaan kovasti tassujaan, johtuu todennäköisesti eroahdistuksesta.

Amico

Amico on käynyt eläinlääkärissä viimeksi heinäkuussa 2016, jolloin poistettu hammaskivi ja annettu rokotukset. Ruokinnassa käytetty nappuloiden lisäksi raakapullia, saa herkästi ilmavaivoja ja ruoka annetaan kolmessa erässä kaksi kertaa päivässä. Kynsien leikkauksesta ei pidä, aristelee tassujaan mutta kahden ihmisen voimin onnistuu. Lagotosta ei lähde lainkaan karvaa, joten turkki on ajeltu noin kolme kertaa vuodessa.

Toiveena on, että koti löytyisi perheestä, jossa on ennestään koira tai kotieläimiä. Amico ei yleensä pode ahdistusta, jos on eläinkaverin kanssa. Amico ei viihdy kaupungin vilinässä, paras paikka olisi omakotitalo rauhallisessa ympäristössä. Amicosta saat kivan lenkkikaverin ja on myös hyvin seurallinen, joten uudella omistajalla pitäisi olla aikaa ja lämmin syli, johon käpertyä. Aikaa ja totuttelua yhteiselonne alussa tarvitaan, palkinnoksi on luvassa kiintymys. Rotua tunteva tai aroista koirista kokemusta omaava, osaava ja koulutushalukas perhe olisi Amicolle sopivin.

Mikäli koet, että juuri sinulla olisi tarjota turvallinen ja lämmin syli sekä rakastava loppuelämän koti Amicolle, täytäthän huolella kotiselvityslomakkeen.

Varaajana toimii Eija

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN